Ny tröja

image59
Idag, efter barnkalaset, åkte jag in till City med Ida och Sara. Vi kom in ganska sent. Köpte en UCLA tröja på Bik Bok. Skulle köpt en scarf från H&M, men Ida och Sara hade också ärenden att utföra, så jag hann inte förens de stängde. Jag får köpa den i veckan. Ursäkta att bilden inte är så skarp... Ska spela the Sims2 nu :D
Det var jätte länge sedan!

Så blev barnkalaset

image57image58
1. Phew! Kaos! Vem vill ha mer saft!?
2. Födelsedagsbarnet, Annie (i lila) och kompis.

Phew! Är helt slut! Idag var det barn kalas, bara 2 timmar och jag är slutkörd! I och för sig var jag i City efteråt, men i alla fall. Skönt att Sara också var till hands. Kan inte förstå att jag också varit så liten...

Shopping

image56
Kom precis hem från City, idag blev det shopping med mamma! Det blev lite olika saker, mest sådant som jag behövde. Imorgon ska jag handla lite mer, och jag ska också hjälpa min kompis att hålla i hennes lillasysters barnkalas! Kanske kan man ta shoppingen i samma veva!?

Vit fleecetröja, Igor Sport
Ljusa jeans, Bik Bok
Bik Bok påse, (medföljande med jeansen)
6-pack strumpor, H&M
Mössa, Åhlens
Vantar, Åhlens
2 BH:ar, H&M

Röd tröja?

image55
Alla hade väl röd tröja igår, va? För er som inte hört talas om detta; under veckan skickades massvis av SMS, mail och meddelanden ut, som ett slags kedjebrev. I det stod det att man på Fredagen skulle bära röda tröjor för att visa att man brydde sig om det tragiska händelserna i Burma. Självklart hade jag en röd tröja på mig!

Sound of Music

image54
...Anledningen till att jag inte hann skriva igår kväll var Sound of Music. En musikal som utspelas under andra världskriget, som handlar om en flicka som heter Maria. Musikalen var underbar! Jag blev helt paff av hur bra, och välgjord den var. Får du chansen att gå på den, ta den!

Invigning

image51

image52image53
Förlåt, men jag hann verkligen inte skriva igår, efter skolan åkte jag, Karin och My in till City och inveg Feetfirst. En riktig besvikelse, eftersom vi trott att det skulle bli ett eget märke. Men istället fanns där bla. Skopunkten, Din Sko och Ecco. Vi åkte då direkt hem till My, åt middag och åkte sedan in till Göta Lejon...

Eftermiddag hos Walle med Spice Girls...

image46image47
image48image49image50
Tillbringade eftermiddagen hemma hos Tvillingarna W med Karin. Vi han med lite olika saker, de har ett jätte mysig, hemtrevligt hem. Åhh, jag bara älskar deras mysiga orange/röda kök! Vi åt mellanmål där, Karin lärde mig att spela piano... Jag tänker inte säga hur det slutade... Vi avslutade med Spice Girls! Haha, otroligt rolig med knäppa kläder! I morgon ska jag på Sound of Music. Den har egentligen premiär i helgen, men jag går på repetitionen. Man har väl kontakter ; )

Från gammalt till nytt!

image42image43
image44image45
Titta vad jag gjort av en gammal skolpärm!  Jag är så himla stolt över mitt klipp-och-klistra projekt. Bara lite Burberry papper, och viola! Resultatet blir strålade. Dessutom otroligt miljövänligt,  tänk vad man kan göra för underverk...

Gossip Girl på TV?

image41
Här kommer ett boktips från mig till alla läslusar. Nu i höst lägger vi ned lite extra tid på att lädda oss ned och göra det riktigt bekvämt för oss med en bok. Därför vill jag rekommendera denna bok, Gossip Girl. Det har kommit  åtta böcker till Sverige och det har gjorts en serie som just nu sänds i USA. Boken handlar om snobbiga, rika människor på Upper east Side, New York. Alla karaktärer har olika problem som de löser på olika sätt, allt ifrån droger till rehab. Ha det så mysigt!

"Posh" special

image34image35
image36image37
image38image39 
Tittade på Victora Beckham special igår på TV 4. Tog några bilder med kameran på TV:n... Guud, hon är så divig! Jag har sett många dokumentärer och intervjuer med kändisar som varit divor, men det här slår alla rekord! Men det var ett stort + att man fick se henne skratta. Har aldrig sett henne skratta på bild förut. Kanske dena skönhet till ikon kanske inte är så vacker i alla fall?

Tandläkaren!

Jag kom precis hem från skolan. Vi hade NO/SV och franska. Det gick bra, även fast vi exprimenterar på NO:n...
Franska läxan gjord och inlämnad. Jag har huvudvärk, det är världens ljudvolym i skolan!

Var hos tandläkaren i morse! Jag var skit skraj, som vanligt. Som tur var gick det fort, inga hål. Jag är verkligen jätte stolt, jag har aldrig haft hål, hittills. Jag kanske ska få tandställning för mitt 8mm långa överbett. Lika bra att gå och kolla upp det och få det gjort.

Muffinsfabriken

image31
image32
My och jag tog en fika på Muffinsfabriken (Söder) idag efter skolan. De var jätte goda och väldigt välgjorda, men jag tycker att de har krympt  lite sedan starten. Det är jätte mysig inredning med massor puffar och kuddar.

På morgonen när jag satt på tunnelbanan fick jag ett mess från Mossie att jag inte skulle glöma pengar. Olyckan var framme. Jag hade totalglömt det, fast att det var jag som föreslagit det förra måndagen. Jacqueline var min räddare i nöden, hon lånade ut pengar till mig! Ett STORT tack till dej!

Efter fikat var det bara att rusa till Danscenter (Showjazz kurs med My och kusin Klara varje måndag.) och dansa bort alla kalorier vi fått i oss, det gick på ett ut. Och det var ett riktigt intensivt pass! Phew! Nu ska jag duscha och äta middag med familjen!

Dagens outfit!

image29
Jobbigt med måndag! Bara att börja kämpa sig egenom veckan, i helgen ska jag shoppa med amma!  Idag blir det en elegant, samtidigt stilren outfitt med små trendiga detaljer.

Kofta, Rules by Mary
Blus, Gina Tricot
Lackskärp, H&M
Byxor, Bik Bok
Lila nagellack

Släktfest

Kom precis hem från min mysiga kusin Sallys släktfest. Tog tyvärr inga kort. Det var jätte trevligt, vi satt för det mesta och pratade med släkten och fikade. Sally och jag pratde en stund i hennes rum om allt möjligt och jag rotade igenom alla hennes saker (smink, kläder, skor...). Vi åkte hem aldeles för tidigt :(
Puss; Sally

Nu ska jag sätta mig bekvämt och rensa igenom alla mina mappar på datorn. Pewh! Det kommer att ta ortoligt lång tid och jag kommer hitta massor av små godbitar!

Tjejkväll, hur mysigt som helst!


image19image20

Ovan: Vi började med att bädda inne i TV rummet, sedan drog vi igång med maten.
Nedan från vänster: Systrarna W sitter och äter våran doda mat, tid för dessert; jag gillar spraygrädde men det blev inte riktigt lika mycket som förra gången. På fjärde bilden ligger vi halfvt vakna. Och sista bilden är på filmomslaget till Torkel i knipa.



Tjejkvällen blev riktigt lyckad! Tjejerna kom hit klockan tre, vi gick till Godispärlan (Hammarbyhöjden) och köpte massor av godis till ikväll. När vi kom tillbaka hem till mig tittade vi lite på TV och började så smått med maten. Mamma, pappa och Aksel (lillebror) var borta på middag till klockan 24:00! Yippe! Efter maten blev det chokladkaka med vispgrädde, Karin hade bakat! Jätte mumsig. Efter middagen och fikat burrade vi ned oss bland alla kuddar, tittade på film (därblan Torkel i knipa) och åt godis och drack läsk. Nu sitter Karin, My och Emma bland alla kuddar och kollar på Shrek 2, på villkoret att jag fick datorn ; )

Starbucks till Sverige(?)

image17
Jag har hört av många att Starbucks ska komma till Sverige. Det är bara en tidsfråga. När jag va i London i påskas drack jag hur mycket kaffe från Starbucks som helst! Det är så otroligt gott, och det tycker tydligen kändisarna också. My reser mycket utomlands och kan på så sätt raportera senaste till mig. Efter varje resa har hon med sig massor Strarbucks tuggumin och "after coffe" tabletter. Mums! Är det någon av er som hört något av detta så är jag välding intresserad!

Sov med knut!

Skönhets tips till er alla! Här kommer ett enkelt litet tips; Nästan varje natt brukar jag sova med håret uppsatt i en knut, dock inte så bekvämt, men dagen efter när du tar ut den så har du en fantastisk volym på håret och du behöver inte locka det! Spraya med mycket hårspray så det håller hela dagen!
OBS! Undvik att sätta upp håret i en knut när det är blött, det sliter på håret och det tappar sin glans!

"Ska man vara fin får man lida pin!"

Läxteam



På fredagar har My och jag läxdagar. Vi går hem till någon, äter mellis och gör läxorna och sedan åker vi tillsammans till teatern. Idag fick My och jag lite extra sällskap, ena tvillingen W, Karin joinade oss. Under dagen fick vi besked om att teatern var inställd, teaterledaren var sjuk! Oh, noes! Jag hade ju sett fram emot det. Vi jobbar på en spännande pjäs som utspelas på en camping. Lägger in lite bilder från läxläsander, på bilderna kan ni se oss "in action" Ser fram imot imorgon, jag My och Karin (kanske också andra tvillingen W, Emma) ska ha myskväll med godis och film hemma hos mig! Puss på er älsklingar!

Puss på er också!

Dagens outfit!

image5
Sitter och äter yougurt med solrosfrån och té (fick de tipset av My tack så mycket, My!) Idag kände jag för en lite mysigare look, inga tighta jeans eller stickiga koftor, så det blev helt enkelt lite blandat. Nu ska jag kila iväg till skolan, äntligen fredag! Hör av mig ikväll igen!

♥ Vita jeans, Lee

♥ Svart baslinne, Filippa K

♥ Munkjacka, pappas

♥ Väska, H&M

♥ Halsband, Pilgrim

♥ Örhängen, Frankrike


Ellos vs. H&M

image4
Ojdå, Ellos, jag antar att ni bara "råkade" designa en precis likadan klänning som H&M? Eller? Det är ju en sak om något är på mode, nu i höst, men det här var väl ändå lite för mycket? Dessutom kosar den på H&M bara 149;- så jag antar att man köper den från H&M?

Bild från H&M katalogen till vänster, från Ellos katalogen till höger.

Friidrottsdag

Idag började skolan 8:45 = sovmorgon. Härligt! Vi hade friidrottsdag på Sätra IP. Det var bara 6e-f på idrottsplatsen, vissa 9:or som skulle hjälpa till samt några klasslärare. Friidrott är inte min bästa sida, men jag gjorde mitt bästa och slog min PR i längdhopp (innan 2,90 nu 3,10) och kulstötning (innan 5,5 nu 6,35). Jag är lite besviken på att jag inte slog flera av mina PR, jag var helt enkelt inte i form för friidrott idag.

Desperate Housewives drar igång

image1
Nu drar Desperate housewives igång igen! Jag har väntat hela sommaren och nu äntligen! De första avsnittet var roligt, fullt med nya överraskningar, men det levde inte riktigt upp till mina förväntningar. Antagligen var de för höga. Min favorit av karaktärerna är Susan. Hon är så klumpig att man själv sitter och skäms över henne! I alla fall jag. Jag tycker Desperate Housewives är en serie de har lyckats bra med, men jag är änd lite orolig att den ska sluta
som O.C, de håller på alldeles för länge. Vi får hoppas på det bästa, helt enkelt. Puss!

Hej allihopa!

Jag heter Alma och har bloggat mycket förut, kanske i ca 1 år på fashionblogg.se. Jag går i sexan på Eriksdalsskolan på Söder. Jag är väldigt nyfiken och brukar komma med massor av knasiga idéer och förslag. Jag är väldigt intresserad av mode, precis som min bästa kompis My. Hoppas ni följer min blogg, för här kommer jag att skriva om min vardag och vad som händer i mitt liv.

RSS 2.0