Besök

Kanske inte bloggar lika mycket några dagar framöver, som sagt kommer min kompis från Blekinge upp hit till Stockholm och hälsar på. Vi kommer antagligen ha fullt upp. Bloggar så fort jag får lite tid över!

Pussar och kramar,


Alma


Fixa lacket!


image170

Nu i höst vill vi lacka naglarna med snyggaste, trendigaste lacken! Då är det också viktigt att det inte klumpar sig...
Har fixat guiden till bästa appliceringen!

 Börja med att ta bort eventuellt gammalt lack.
 Smörj in nagelbanden med olivolja, det gör att de blir starkare. 
 Forma naglarna som du vill ha dem. 
 Börja med ett genomskinligt lack som grund, låt torka.
 Välj en färg som du applicerar (tuuunt lager!), låt torka ordentligt!
 Måla på så många lager som behövs.
 Avsluta med ett genomskinligt lack.


Alma

Kika hit!


image168

Ovan: Bild 1, Jag utanför Mossies lägenhet på Sveavägen. Bild 2, Mossie i deras trapphus. Bild 3, Jag på Thai restauranten. Bild 4, Mossie utanför Thai restauranten.

Här kommer bilderna. Fina va? Vi åt Lunch på världens gulligaste och godaste Thai restaurant. Mossie och jag delade på en dagens. 65 spänn, jätte billigt!

När vi hade ätit kikade vi lite på neccesärer på Åhlens på Odenplan. Det var där jag träffade mamma och Aksel sedan (se "anledning").



Alma


Dagens outfit; Fjällräven

image167

Körde en lager-på-lager idag. Rotade fram min gamla Fjällräven jacka från ettan. Haha! Men den funkade fin- fint!

 Jacka, Fjällräven
 Svart kofta, Rules by Mary
 Grå T-shirt/klänning, Gina Tricot
 Strumpbyxor, Kappahl
 Guldigt hjärta, gjort själv
 Oranget nagellack, Depend

Anledning

Sorry att jag inte skrev något igårkväll, jag sov hemma hos Mossie. Jag kan skriva mer om det sedan när hon mailat bilderna till mig.

Mamma och Aksel (lillebror) mötte mig 14:45 (ni har väl inte glömt att ställa om klockan?) utanför Åhlens vid Odenplan i eftermiddags. Vi prommenerade, trots vädret, till Gamla Stan. Brrr! Jag var kall som en...fryst fiskpinne när jag kom hem.


Alma


Inget

Eller, skit i det förresten!

Snyggt?


image165
image166

Titta va snyggt! Ska börja använda den typen av text till mina inlägg, istället för rubrik, kanske... Vilken färg? Ska testa lite...


Alma

<3 VASELIN


image164

Mina skönhetsprodukter har fått en ny vän i necessären. Vaselin. Jag älskar Vaselin. Det var på tiden att jag köpte eget, jag har levt på Mossies burk tills nu. Tips är att applicera på ögonfransarna, det gör ögonfransarna stabilare om du använder mycket mascara. Vaslin, ett måste i necessären.  


Alma

OOJ! Nu firar vi!

Oj, oj, oj, så förvånad jag blev när jag gick in på arkiv och ser att jag skrivit 107 (detta 108) inlägg. På två månader dessutom. Garttis, grattis!


Alma

Godaste desserten till festen!


image162

Ikväll var det jag som fixade deserten! Den blev lyckad. Receptet fick jag från senaste Vecko Revyn, stort tack till er! Och bara för att jag är en sådan uderbar persom, tänker jag dela med mig av receptet till er!

Du behöver:
2 ägg
½dl honung
2msk vetemjöl
1 burk kesella
½krm salt
1 dl matlagnings yogurt

Gör så här:
1. Ställ ugnen på 200 grader.
2. Vispa ihop äggen och honungen.
3. Rör ned vetemjölet, kesellan, saltet och yogurten.
4. Häll i hårda ugnssäkra formar.
5. Grädda i 20-25 min.
6. Låt svalna, banka ur formen och ställ in i kylen.
7. Servera med bär och om så önskas, choklad.


Alma

Kvällens outfit

image161

Vi hade gäster som åt middag här ikväll. De flesta av dem har gått hem nu. Jag valde en skön tröja från mammas garderob och gjorde om den, med lite snygga accessoarer, till en fin. färgstark partydress!

 Orange tröja/klänning, från mammas garderob, Orion
 Lackskärp, H&M
 Svarta strumpbyxor, Kappahl
 Guldiga ringar, Ur & Penn
 Oranget nagellack, Depend

Hitta snyggaste skärpen!


image160

Behöver ett nytt snyggt skärp, är såå trött på de jag har. Spanade in de här från Gina Tricot. Det bruna går för 149;- och det gråa för ynka 99;-. Bägge två är lika prisvärda.
Vet inte vilket jag ska välja, jag får ta en sväng till stan nu i veckan så jag kan titta på hur de ser ut i verkligheten. 


Alma

Roberto Cavalli by H&M


image159

Stella McCartney, Victor & Rolf, Madonna och nu är det Roberto Cavallis tur att designa för H&M. På H&Ms hemsida kan du se den djurmönstrade kollektionen som släpps i butik den 8 November.
Jag tog några screen så ni får ett litet smakprov.


Alma

Kate Moss med lugg vs. utan


image158

Titta så söt Kate Moss blev när hon, för någta dagar sedan, klippte lugg. Det ser betydligt mycket frächare ut. Jätte sött! Vad tycker ni?


Alma

Gårdagens Idol

GAAAH! Jag är så upprörd från gårdagens Idol! Om det var någon som skulle åka ut så var det väl ändå Sam! Han och hans bajsnödiga röst kan väl sticka ifrån TV:rutan någon gång! Han hängde inte ens löst!
Tur i alla fall att mina favoriter Marie och Amanda är kvar. Amanda hängde i och för sig löst! Det var säkert bara låtvalet.


Alma

Hur kunde jag missa Barbie loves Mac!?


     image156 image157

Okej, jag vet att det var åratal sedan, men jag kan inte släppa det. Barbie loves Mac, Macs smink i knalliga rosa Barbiefärger! Jag faller för sminket så fort jag ser deras härliga reklam (ovan).
Så varför tog jag inte min plånbok och traskade in till City? 


Alma 

Uggsen is back!


image155

Senaste; UGGsen is back! Vad är inte bättre än UGGsen i år igen? Varma och sköna, nämn något de inte har!
Bästa och snyggaste är att ha långa strumpor/benvärmare som sticker upp en bit ur skon. Tadaa! Perfekta och mysigaste looken.
Ska jag kanske rota fram mina jag också?


Alma

Teater fredag, och LOV!

Kom precis hem från teatern. Vi jobbade nästan ingenting med pjäsen, det var många som inte var där. Respektlöst. I alla fall, nu är det äntligen LOV! LOV, LOV, LOV! Kan det bli bättre? Ca halva terminen i skolan avklarat, bra jobbat!

Ikväll är det Idol! Hoppas Amanda och Marie håller sig kvar! Ärligt talat så tror jag faktiskt att Sam åker ut.

Alma

Dagens outfit!

image154

Idag kör jag på min kofta från Rules by Mary. Mjuk och skön. Nu är det bara en dag till vi behöver stå ut, sedan är det höstlov! Ser verkligen fram emot det, ska nog gå på bio nu, redan i helgen. 
Jag har på mig; 

 Blå kofta, Rules by Mary
 Vitt baslinne, H&M
 Vita jeans, Lee
 Halsband, Pilgrim
 Lila nagellack (Ska ta bort det nu, och måla på genomskinligt.)  

Rules by Mary


image152

Titta min fina kofta från Rules by Mary! Det är från deras vår kollektion07, men whatever! Ska ha den imorgon med jag visste inte vad jag skulle ha till. Gick in på deras hemsida och kollade hur modellen bar upp den. Vita jeans, aha! Då tar jag mina vita jeans imorgon. Perfekt!


Alma

Victoria + Mark Jacobs = ?


image149

Hört rykterna om att Victoria ska vara modell för Mark Jacobs kommande kampanj? Läst det lite överallt. Vi får se vad det leder till.


Alma

.

image171

image172

Tiita vilka mysiga plagg jag spnat in från Friis & Company! Perfekta till hösten, funderar på att köpa dem, rosa dessutom.


Alma

Jodå, visst är det en bebis på gång, Nicole...


image144

Rykterna går om att Nicole Ritchie är gravid. Och visst är det självklart när man ser dessa bilder? Först trodde jag bara att det var ett ryckte, men jodå. Jag tror Nicole tar mammarollen på allvar, och jämför man bilderna på henne nu, och för några månader sedan ser man att hon lagt på sig lite. Det slutar säkert bra.


Alma 

Lite gott & blandat

Har ätit middag nu, har tränat badminton med farfar, pappa och Aksel (lillebror) idag. Aksel och jag fick två biobiljetter var av farfar, nu kan jag gå på bio också i höstmörkret! Tack, farfar! Det var kul, jag lärde mig mycket nytt, men också jätte, jätte, jätte jobbigt! Alla kan smasha utom jag ;(

Jag och Mossie åkte aldrig till lagret idag. Denna gång var det jag som fick tajt om tid. Vi sköt upp det till imorgon istället.

Nu är det bara två skoldagar kvar, sedan lov! Slut på all stress, ska passa på och verkligen njuta av lovet. Lååånga sovmorgonar...


Alma


Hurra för Sverige...


image143

FN dag idag! I skolan ägnade vi hela dagen till etik, moral och jämnställdighet. Helt okej. Skönt att få göra sin röst hörd. Och Sverige (har jag hört) ligger rankad 2:a bland de mest jämnställdiga länderna, grattis!


Alma

Sno stilev av Victoria Beckham!


image142

Haha! Titta vad jag snickrade ihop i Photoshop! Hade inget att göra.  Jag älskar Victoria Beckhams kläder, men vissa av dem skulle jag aldrig kunna bära själv. Sorgligt bara att hon är äckligt smal.

 Zebra klänning, Asos
 Chock rosa linne, H&M 
 Silvriga pumps, Asos
 Grå tröja, Asos
 Svarta byxor, Asos
 Brett skärp, Gina Tricot
 Svarta spetsiga skor, Skopunkten


Alma

Ikväll är det Desperate Houswives...

Har precis ätit lite mellis, inte gjort något speciellt idag. Mossie och jag skulle ju egentligen till Mno Outleten, men hon fick för tajt om tid så hon hoppade, vi ska göra det imorgon istället.
Ikväll är det Desperate Houswives! Jag är för kär i det! Räknar redan timmarna...


Alma


Stökigt vs. Städat


image140

image141

Sedan var det mach hem och städa rummet. Det var ganska stökigt... Men det blev ordning tillslut. Efter blev det otroligt mycket frächare, inte sant?


Alma

Mammas kredit botar Alma


image139

Redan på eftermiddagen kände jag mig bättre och beslutade att gå till skolan imorgon. Ännu friskare blev jag när mamma och jag tog en sväng till, ni vet, min nya favoritaffär. Mno Outlet. Det blev mycket nya toppar!

  Rosa topp "big size", Mnos egna
  Rosa tipp med knappar, Rules by Mary
  Vit tunn topp med knappar, Mnos egna
  Ljusblå topp med knappar, vet inte, lappen var bortriven... : /
  Blå kofta med spets, Rules by Mary

Jag gillar affären så mycket att jag ska dit redan imorgon igen, för att stolt kunna visa upp min lilla affär för Mossie efter skolan ; )

Alma

Desperata Britney


image138                        image137 image136

Hittade dessa bilder på aftonbladet.se på Britney. Det är inte klokt vad hon gör med sig. Titta läpparna! För någon vecka sedan förlorade hon vårdnaden för barnen också. Det här kan sluta hur som helst...


Alma

AAAH! LOV!

Okej, jag ska göra läxan, men jag kom på, bara så där helt plötsligt, att snart är det ju LOV! LJUVA LOV! Och jag kommer att göra allt möjligt! Min kompis från Blekinge kommer och hälsar på, det blir shopping och så ska jag rida med henne och en annan tjej! Okej, se mig inte som en hästtok nu för det är det dem som är, och i så fall har du fått helt fel bild av mig. Men det ska bli så underbart ljuvligt!


Alma 

Måste ha!


image134

Titta va söta saker jag har spanat in! Jag fasnade verkligen för den där aprikos färgade tröjan, den ska bli min! Jag får den för ynka 199kr!
Nä, nu ska jag göra vettigare saker än att bara surfa, läxan tills imorgon...

Litet vitt äpple i kedja, Ms Bijoux 149;-
Större rött äpple i kedja, Ms Bijoux, 249;-
Jordgubbe, Ms Bijoux, 129;-
 Aprikos tröja i bomull, Ellos, 199;- 


Alma

Sjukling här! ;(

Anledningen till att jag inte skrivit något igår är att jag sitter här och nu framför datorn som ne liten sjukling. Jag och Mossie gick på stan igår och jag kände min plötsligt helt svag. Jag åkte hem och på tunnelbanan fick jag jätte jobbig reflekterande syn. Ajaj, migränen påväg. Jag gick hem och sov. Mådde jätte illa.
Idag är det bättre, är hemma från skolan för att vara riktigt säker på att jag är frisk tills imorgon. Dessvärre är det roligaste dagen i skolan idag, vi börjar sent, slutar tidigt och har bild! Och så missar jag dansen i eftermiddag :(


Alma

PLEDGE THIS!


image133image133image132image133
image133image132image133image132
Ska sova hos Mossie ikväll. Är hemma hos henne nu. Vi har tittat på tidernas värsta film! Ärligt talat trodde jag att den skulle vara bra! Pledge this med Paris Hilton- mitt tips till er, undvik att se den!

Vi ska vara uppe hela natten! Kanske inte... Men Mossie får inte somna innan mig, jag blir stressad av hennes snarkningar...


Alma

Kika i Mossies garderob!


         image126
                                

Nu tar vi en liten tjuvtitt i Mossies höstupplaga i garderoben, jag skulle kunna sno hennes kläder och skor!

Svarta lackpumps, Spanien
Rosa ballerina, Bershka, Spanien
Gummistövlar, Skopunkten
Grå klänning med paljetter, SOUK
Röd topp, Gina Tricot
Brun kofta, Gina Tricot
Svart liten klänning med paljettränder, Oasis


Alma

Nya kläder


        image123image124image125

Pappa kom och hämtade mig hos Walle imorse. Imorse för mig, vi vaknade halv 12. Vi åkte till Mno Outlet som ligger nära Adidaslagret. Jag ville inte gå därifrån. Klart min nya favoritbutik. De hade te x. Friis & Company skor för 30% mindre än det vanliga priset! När jag gick därifrån hade jag en kasse med en likadan Rules by Mary- kofta som jag har i svart fast en ljusrosa. Jätte söt! Den gick för ynka 150kr! Vet ni vad den kostar i andra butiker, inte outlet? 799kr! Fyndat?

Pappa och jag åkte en sväng till Adidaslagret efteråt. Hittade ingenting. Vi tog en sväng in till Drottninggatan så jag kunde köpa mjukisbyxor. Blev ett par marinblåa UCLA från Bik Bok. 


Alma 

Tjejkvällen, otroligt busig- och lyckad!


                    image117image118

Ovan: Mossie och jag med ansiktsmasker, lägg märke till Walle i bakrunden! På andra bilden ser ni Mossie med besviken min, runt klockan 12, ingen ville spela Monopol med henne...
Nedan från vänser: Mossies chokladask från komsum, 10kr... Vi åt godis och drack läsk, Mossies ramlösa. På bild tre ser ni Emma, Mossie och Walle, med ansiktsmaskerna på, och sista bilden är tagen runt halv 1 då jag halvsover och Mossie ivrigt tar fram Monopol...

                   


Tjejkvällen var lika mysig som vanligt. Walle hade fixat så vi fick sova nere i hennes syrras rum i källaren! Vi tittade på Idol och på Fredag hela veckan... Alla låg ihopträngda i en lite säng framför TV:n. Här är några galna bilder som jag tog. Haha!


Alma

Idol


image116

Gathania åkte ut ur fredagens Idol. Synd. Men jag tycker inte alls att hon var bra ikväll. Men Mattias? Hallå!? Han var faktiskt jätte dålig, har inte träffat någon som inte tycker att han ser ut son "Idol Erik" och någon sådan vill vi inte ha! Jag har dock en ny favorit; Amanda. Så himla grym asså!


Alma

Mot teatern!

Nu ska jag raskt åka till teatern, och sedan bums hem till Walle! TJEJKVÄLL I SIKTE!


Alma

Museum


       image114image115

Vi var ju på museum idag med klassen! Det var spännande. Och ganska ointressant. Vi ska börja arbeta med världen så vi besökte museum med utländskt tema. Östasiatiska och Etnografiska. Jag skulle nog rekommendera Östasiatiska. Etnografiska var ganska mörk och dystert, och Östasiatiska ligger mer centralt. 


Alma   

Dagens outfit!

image113

Det regnade i morse så jag tog mina färgglada gummistövlar far att få lite liv mitt i vimmlet av alla svarta paraplyn!
Min kamera är trasig :( Det är därför bilderna blir dåliga. Vi ska gå tillbaka med den.

Diadem, Ur & Penn
T-shirt / Klänning, Gina Tricot
Stor väska, H&M
Strumpbyxor, Åhlens
Benvärmare, Lindex
Stövlar, Viking 

City


               image111image112

Var inne i City en sväng med Walle efter skolan. (Ursäkta de dåliga bilderna). Köpte ansiktsmask för att
IMORGON ÄR DET TJEJKVÄLL!
Jag fick också bästa shampot med mig hem, från phc. Rekommenderas varmt. Ansiktsmasken är från Nivea, köpte också, nödvändigt vis, två par strumpbyxor och ett skissblock. Vi ska på museum imorgon med klassen, vi skulle ta med matsäck och skissblock. Inne i city, på SOUK såg vi Sibel från idol 2005. Hon var ute efter friis & company i äkta skinn.

Lunchen idag var kaos. Franskan var klar kvart över. Det var en otroligt lång kö till matsalen. Vi stod där i en kvart, och kön rörde inte på sig. Då märker vi att alla tränger sig före. Så himla respektlöst! Vad tänker de med? Lärarna står bara där och glor, gör ingen rörelse för att försöka hindra det. 
Vi fick stressa i oss några pankakor på 10 minuter. 


Alma

Dagens outfit!

image110

Okej, det här blir ett supersnabbt inlägg, jag måste gå om 5 minuter!

Grå långärmad tröja, att
Shorts, H&M
Leggings, H&M
Knästrumpor, Gina Tricot
Stövlar, Din Sko
Väska, från Mossie, Accessorize
Stor ring, Afrika
Smalare ring, Afrika
Silver ring, Guldfynd

Ha en bra dag!

Lösnaglar-on


image109

Ajusdet! Jag fixade naglarna igår kväll. Här ser ni resultatet. Limmet är väldigt dåligt, så jag får ha med det i väskan till skolan. Men naglarna är prisvärda, tips om ni ska fixa naglarna! Från Depend, 80kr för 100 naglar!


Alma

Fredagsmys med tjejerna!

Kom precis hem från ett badmintonpass. Det var jätte roligt; och jobbigt! Spelade med pappa, farfar och kusin Samuel. Sally kunde inte komma, men det var super kul ändå!

Nu till något oslagbart roligt! På fredag blir det tjejmys med Mossie och Walle, hemma hos Walle i källaren! Imorgon ska vi åka in till stan och köpa ansiktsmasker och andra vårdande produkter. Längtar supermycket! Och Walle hade gjort en fin lista på sin blogg som jag är så tvungen att härma.
Det blir allt och lite till;

Pyjamasarna på
BH förbud
Ansiktsmasker
Manikyr
Mys
Ännu mera mys
Skitsnack
Godis
Bakverk
Läsk
Bryta mot alla husets regler...
Fotografier
Ingen-kan-sova-så-vi-är-uppe-hela-natten
Filmer
Mycket mer än så


Alma


Beyoncé+Armani=parfym


image108

Som ni säkert sett på TV gör sångerskan Beyoncé reklam för Armanis nya doft; DIAMONDS. Ett utmärkt jobb för henne, inte sant? Undra hur mycket hon fick betalt, men på mig funkar det.
Så fort jag får tillgång till Åhlens ska jag smaka på parfymens doft.


Alma

DESPERATE IN DESPERATE

Walle åkte precis härifrån. Jag hjälpte henne med layouten på hennes och Emmas blogg. Det blev lila tema ; )

Iväll är det Desperate Housewives! IIIIH! Susan ska inte längre gifta sig med Ian! Och Gabrielle ska gifta sig med den där skabbiga gubben! Bhee! Ikväll kan allt (och lite till) hända!


Alma

Dans och Vecko Revyn


image107

Dansen idag var den roligaste på länge! Den var inte så jobbig. Vi skulle gå över golvet i takt till musiken och gå som att vi ägte hela världen, som att vi var bitcharna nr. 1!

När jag kom hem låg Vecko Revyn på bordet! Yippe! Äntligen, nu kan jag luta mig tillbaka och njuta av skön läsning. Jag ♥ Vecko Revyn!

Vi åkte en sväng till farmor och farfar efter maten. De bor nära oss. Aksel (lillebror) och jag högg in i varsin kanelbulle där. Mums! Vi tittade på deras film från när de var i Afrika. Det var jätte många häftiga djur som jag skulle betala hur mycket som helst för att få se. Avundsjuk.

Jag funderar på att börja spela badminton på Onsdagar med farfar, pappa och kusin Sally.

Nu ska jag göra läxan, fixa lite för imorgon och måla mina hemska naglar! Kanske blir det lösnaglar.


Alma

Dagen avslutades


image102

Ovan: Vi äter en jättegod middag som pappa lagat!
Nedan: Sedan blev det Torkel i Knipa, och min hand blev "Sara-märkt" innan hon åkte.


                             

Middagen igår var jättegod! Pappa hade stått och lagat en rådjursgryta i fem timmar! Det blev väldigt gott. Min gudfar och Sofia åt middag här. Kvällen avslutade vi med godis och Torkel i Knipa.

Halv ett åkte Sara hem. Innan blev jag "Sara-märkt". Dvs. en liten morot på handen. Jag märkte hennes hand med en ful död smiley. Kul. Jag längtar mycket efter henne.

Nu ska jag, kanske göra lite läxor, äta och duscha. Imorgon är det skola. Yippe! NOT! Helgen har rusat iväg med springande ben.


Alma

Finaste


image101


Tripp till stan


image100

Sara och jag tog en snabbis till stan innan middagen. Hittade två jättefina klänningar på H&M. Jag har inte köpt dem än. Den långärmade är i ull, varm och mysig. Jag hittade också ett halsband med en elefant berlock på, det var i guld, också på H&M.


Alma

Sara <3


image94image95image96
image97image98image99

Sara hade växt... Inte på längden alltså! Nej, jag bara driver med henne. Hon var sig lik. Vi hade jätte mysigt i helgen. Puss, Sara!


Alma

Idol


image93

Jag har inte haft en minut ledig till att gå in på datorn och blogga sedan i Fredags! Sorry! Patrizia åkte ut i Idol! Jag blir så arg, för jag hatar Sam. Han var ju mycket dåligare, han låter bajsnödig när han sjunger. Och Gathania hängde löst! Vad är nu detta? Då får jag väl fortsätta hålla tummarna för Maria och Gathania.


Alma

Ben & Jerry´s


image92

Sitter och tittar på Idol, det är paus. Brevis mig står mitt Ben & Jerry´s paket och väntar... Ska snart hugga in! Nu börjar Idol, hoppas mina favoriter håller sig kvar.


Alma

Imorgon


image89image91

Imorgon kommer min älskling! Sara! Lilla bebis! Jag har längtat så. Förlåt, du kommer antagligen hata den här bilden, men jag hittade ingen annan och man måste få retas, bara lite ; )


Alma
P.S. Snygg rumpa du har, förresten!

Sjal frossa!


image88

Enligt mig är sjalen/halsduken den mysigaste accessoaren i höst! Mössan är också en självklarhet! Själv så myser jag runt en hel del med sjalar runt halsen. På bilden ser ni mitt lager för hösten.


Alma

Teater aporna

Äntligen freeedag! Teatern gick bra idag. Vi jobbade på den superbra pjäsen. Filippa i klassen ska börja (hon provade idag, och om hon inte gillar det så spelar det ingen roll, jag tänker tvinga henne!). Kul med fler folk!

Jag och Mossie var hemma hos henne idag och gjorde läxorna. Felix, deras söta katt sprang bort i sommras, nu var det någon som hittat honom, han kom hem igen i går. Jag träffade honom idag när jag var hemma hos Mossie. Han hade gått ner jätte mycket i vikt! Han var smal som en bok, stackarn.


Alma

Kiffe Kiffe imorgon


image87

Har precis läst ut Kiffe Kiffe imorgon (morgondagen spelar ingen roll). Den handlar om en tjej, Doria som är 15 år och bor i en ort i Frankrike. Hon bor där med sin mamma och de har ont om pengar. I den här boken får du läsa om, mycket vad hon tycker, och om hur hon och hennes mamma lever. Boken var välskriven men det fattades någonting. Vissa saker förstod jag inte förens på slutet.


Alma 

Blandade känslor

Kom hem från tvillingarna W för en stund sedan. Det är så mysigt hemma hos dem. Mossie och jag framkallade våra "konstnärs skills" och ritade fina teckningar (hon hade en annan åsikt om dem) till Emma som vi satte upp i hennes rum...

Rycktet går, igår och idag skulle det vara snöstorm... Det blev inte mycket av det har i Stockholm. Nu har de mörkare tiderna kommit och snart ska man ställa om klockan också. Det är mysigt, men otroligt svårt att gå upp på morgonen. Våra hus (varje fall mitt) fylls också av doften av levande ljus som står tända här och där. Kommer jag att stå ut hela vintern?


Alma

Hemma hos Walle


image85image86
Första bilden ni ser är på Mossie, jag redigerade den igår...Haha, rolig va?

Jag och Mossie är hemma hos Walle. Mossie sitter och sjunger någon jätte konstig låt, samtidigt som hon spelar gitarr som hon inte kan spela... :S
Emma kom precis hem från optikern, hon har fått jätte fina glasögon!

Hittade inget snyggt på adidaslagret igår. De hade inte så stort sortiment. Men om ni behöver nya gympaskor eller snygga sneakers kan ni åka dit, det är 50% på skorna.

Vi hade matteprov idag. Jag tror att det gick bra... Uppgifterna varväldigt enkla och när man var klar fick man gå hem :)


Alma 

Skolfotona!


image82
image83

Vi fck skolfotona idag! Jag rusade upp i köket med skor och jacka på, öppnade kuvertet ivrigt som ett litet barn! Jag blev väldigt nöjd med fotona, det har varit mina bästa från den här skolan. Jag kastade mig på telefonen och ringde Mossie, som inte var hemma än, så jag kunde berätta att hon skulle springa fort som sjutton hem! Till vänster om mig står Mossie och över Mossie står Walle, brevid hon i svart och blå rutig tröja står den andra tvillingen W, Emma.

Jag och pappa har inte gjort så mycket tillsammans på länge, så när han kommer hem ska vi åka till Adidas lagret. Det blir säkert jättemysigt!

Mossie och jag presenterade våran klassfetidé för klassen idag. Det verkade bli en stor hit, och det är många som vill vara med i klassfestgruppen.


Alma

Bortdansade kalorier


image81

Vi handlade mat från Mc Donalds idag. Jag bara kände hur tjock jag blev. Hur kan det egentligen vara så gott? Jag fick lite dåligt samvete för hur mycket kalorier jag tryckt ner i kroppen, så när min lillebror frågade om jag ville spera Eye toy play 3 med honom tackade jag ja. Det är otroligt svettigt och jag måste ha förbränt minst licka mycket kalorier som jag satte i mig!


Alma

Efter regn kommer solsken...

I helgen komer Sara och hälsar på! Jag har längtat ihjäl mig. Vi träffades för två år sedan på ett hotell i Miami. Hon bor också här i Sverige. Vi blev väldigt bra kompisar och har träffats ett fåtal gånger här hemma sedan dess.
Sara, puss älskling!


Alma


Sjuk

Jag hade feber och huvudvärk idag i skolan ;( Jag skulle hem till My, vi skulle fixa några lappar till klassens klassfest som vi tagit på oss at göra, men jag fick feber och vi ställde in det. Åkte inte hem från skolan, det var bara franskan kvar. Det är bättre nu, har tagit tablett och så.

I skolan pratade vi om den tragiska händelsen som inträffade i förrgår. Ni har säkert hört om det. Inte ett dugg roligt. Hur kan man behandla människor som dem gör?
 

Alma


Onödigt inlägg

Det här är inget intressant eller läsbart. Det är bara mitt 52:a inlägg. Mossie och jag chattar på Msn när jag frågar hur många inlägg hon skrivit och hon svarar 52. DOH! Jag som skrivit 51 st. Då får helt enkelt detta bli mitt 52:a.


Alma 

Photoshop resultat...


image80

Så här blev mitt 5- minuters projekt från bilden. Och ja, My och jag ser inte riktigt kloka ut. Vad tycks?  


Alma
P.S. 99% av bilden är redigerad av Ellen...

Dans, phew!

Dansen var jätte jobbig idag! Vi hade vikarie i dag igen, våran lärare är fortfarande sjuk. Det var riktigt tufft den här gången. Vikarien var jätte dålig, tror inte hon är så van vid att undervisa ungdomar. Det var knasig musik, och så skulle man göra någon snubbelrörelse... Mystiskt?

Ska sätta mig och göra SV, skrivläxa nu. Har inte gjort någonting på den, den är till imorgon! Och imorgon är de Desperate Housewives! Missa inte det!


Alma

Drömjackan blev min- tillslut!


image79

Var i City en snabbis. Jag fick min drömjacka av mamma! Gud va glad jag är! Köpte också en rougeborste på Inn & Finn (vik av från Drottninggatan). 10kr! Den var förvånansvärt bra! Och (som ni ser på bilden) är det flera sminkvärktyg innuti "skaftet" på borsten. Väldigt praktiskt.


Alma

Frukost


image78

Det blev en ganska sen frukost idag. Fixade en toast och varm choklad. Tar Mitt Val varje dag nu i höst, så att jag får i mig tillräckligt med vitaminer för att hålla mig frisk.


Alma

Jacka


image77

Walle har köpt världens snyggaste jacka från H&M. 498kr, prisvärd dessutom. Länged är precis lagom, den slutar strax under rumpan. Kanske kan den, i svart bli min någon dag?


Alma

Fynd i förra årets jacka...


image75

Jag skulle prova min vinterjacka från förra året. Jag stoppade ner händerna i fickorna, känner något pappaer. Min första tanke var en gammal SL biljett. Och när man är som pankast, trollar man fram en femtiolapp från förra året! Helt otroligt enligt min mening.


Alma

Sötaste bebisen


image74

Vi hälsade på en liten bebis idag (mammas kompis bebis). Hon var bara nio dagar gammal och hur söt som helst! Hon har inget namn än.


Alma

Acne- sista minuten tips

Idag när jag vaknade hade jag en stor blaffig finne mitt på näsan! Äckligt! Då inträffade en hemsk sak... jag brukar inte ha finnproblen, så jag har ingen concealer! Vad skulle jag göra? Jag provade med foundation och puder, men det fungerade inte alls. Jag var tvungen att exprimentera mig fram. Jag tog lite tandkräm. Det fungerade utmärkt som concealer! Jag tog lite foundation över så att man inte skulle se en vit prick på min näsa när tandkrämen hade torkat.


Alma

Sminkborttagning och släkt träff


image72

I morse åkte jag, mamma och Aksel (lillebror) in till söder, vi hade några ärenden att utföra. Jag hoppade av vid skanstull och mamma åkte vidare till Medborgarplatsen. Jag gick in på Åhlens för att köpa borttagnings cremé till ögonen. Det blev Nivea Visage Young Milk Away Cleansing Milk. Har de andra i den serien också, kan verkligen rekomendera dem. De doftar svagta av hav och saltvatten, och resultatet blir mjukt och lent. Sedan rusade jag ner till Vi och köpte lite lördagsgodis. Aha! Reapris på naturgodis, endas 6:90/hg! Bara att börja plocka. Mamma kom och mötte mig där, vi skyndade in på Kalikå för att köpa en present till mammas kompis nyfödda bebis som vi ska hälsa på snart. Sedan rushade vi till tunnelbanan, släppte av Aksel vid Sockenplan (han skulle vara bollkalle på en fotbollsmatch), åkte till mina kusiner där vi träffade alla i släkten (mammas sida) och fikade. På hemvägen köpte vi Pizza till middag! 


Alma

Mina Idol favoriter


image69

Det blev lite Idol- tittande igår med mamma. Jag har inte följt det så noga, men har ändå mina favoriter; Gathania, Patrizia och Marie. Hoppas de kommer långt! Kunkurrensen är hård.


Alma

En komplett basgarderob

Dags att uppdatera garderoben i höst? Checka av, en komplett basgarderob, enligt mig:

Kläder

minst 2 par jeans [ x ]
1 par svarta byxor [ x ]
1 vit kofta [ x ]
1 enfärgad kofta i annan färg [ x ]
1 vitt baslinne [ x ]
1 svart baslinne [ x ]
1 "den lilla svarta" [ x ]
1 trenchcoat [ x ]
1 lite sportigare vindtät jacka [ x ]
flera mönstrade toppar [ x ]

Skor

Partyskor [ x ]
Svarta pumps [ x ]
Platta bas-ballerina [   ]
Converse [ x ]
Söta gummistövlar [ x ]

Accessoarer

minst 1 mössa, med "häng" [ x ]
1 mellanstor vardagsväska [ x ]
Flera sjalar med olika motiv [ x ]
Weekend bag [ x ]
Partyväska [ x ]
Smyckeskrinet fyllt med senaste smyckena [   ]


Alma

Efter Teatern

Kom precis hem från Teatern. Varje fredag mellan 16 och 17.30, med Mossie, tvillingarna W, mfl. Vet inte vad jag ska hitta på ikväll, kanske blir det Idol eller något sådant? Mamma står och lagar en supergod midag, samtidigt som hennes musik strömmar ut ur högtalarna.

Vissa kanske udrar hur det går för min med mediteringen? Jag kan genast svara att det går bra...men...ähh, det behöver nog bara lite tid...


Alma

Dagens outfit!

image68

Idag satte jag ihop massa basplag till en hel outfitt! Resultatet blev bättre än väntat. Nu ska jag kila iväg till skolan.


Mössa, Lindex
Vit sjal, från mamma
Blå sjal, från mamma
Under alla sjalar, en vit lång T-shirt, att
Grå kofta, H&M
Leggings, Lindex
Stövlar, Din Sko
Väska, från Mossie

Frukost


image67

Har precis tagit lite foton till dagens outfitt, samt ätit frukost. Till frukost blev det det vanliga- yogurt med solrosfrön och honung, och idag åt jag ochså en grapefrukt. Jätte gott och man blir mätt.


Alma

Kanelbulledag!

image66Iih! Idag är det kanelbulledag! Mumsigt! Missade att de delades ut bullar gratis idag på Gullmarsplan. många i min klass tog flera stycken, synd bara att det inte var de generösa som tog bullar, så att de kunde dela med sig... Nej, jag bara skojar! Jag som går av där nästan varje dag! Jag lägger in en bild från när Mossie och jag var i Farsta Centrum (i 5:an), där fick man gratis bullar en lördag, slår vad om att vi gick upp minst 10kg den dagen! Har ni/ska ni äta bullar idag?


Alma

Hundbajs och häng

Idag, bara för att göra gympalektionen lite roligare, målade vi (jag, My inklusive några andra) ett streck i pannan med marcara, drog ned byxorna över halva rumpan. Vi såg det bara som en rolig sak, men vissa i klassen hade tydligen stora problem med det.

På hemvägen trampade jag i hundbajs! Otroligt äckligt! Man bara känner något mjukt pressas ut under skon! Har fortfarande kvar den känslan.

Bra läxläsningstips!

Idag tipsade Linnéa mig om en bra sida, för glos läxor. Har inte kikat på den än, ska göra det snart. Man skriver in glosorna och på något sätt... eller förresten, ni får kolla själva, blev lite osäker på hur det var nu. Adressen är www.glosboken.se. Tack Linnéa!

Idag planerade jag, My och Karin ännu en mysig tjejkväll. Den här gången hemma hos Karin. Ser fram emot det! Hoppas det blir av.

Nicole vs. Lindsay

image65
Vem bär blusen bäst? Nu gravida Nickole Ritchie bär den blommiga blusen med fina accessoarer och höga klackar. Rehab- Lindsay Lohan bär upp blusen trendigt med skinnjacka och bagen i högsta hugg! Vem bär upp den bäst?
Jag tycker Nicole lyckades bäst.

Tråkigt

Sitter i datsalen, har bild lektion. Sitter här med My, ska egentligen sitta och redigera en bild på photoshop. Resultatet får ni se när sen är klar. Puss på tag!

Rosa bandet

image64
Har bara en kort åsikt; ni som inte stödjer rosa bandet, det är inte för sent att börja.

Tro det ellet ej!

image63
Tro det eller ej, men jag har blivit troende! Jajamen, nu är det rökelser, tjocka Buddhor och grönt té som gäller. (Eller, är grönt té typiskt Buddhistiskt?) Hur som helst, idag var jag på Indiska och köpte en knubbig rökelse som föreställer Buddha! Den är jätte fin! Den ska få en hederlig plats i mitt rum. Jag har ingen bra musik till meditation, så vi får se hur lång tid jag håller ut med att tänka på ingenting och allt i ett Lavendel doftande rum. Ska gå in på Wikipedia och kolla lite saker om Buddhism. Kanske är bra att veta om det är julafton imorgon?

Dagens outfit!

image62
Dagens outfitt blev en elegant och stilren med många smådetaljer och tjusiga accessoarer.

Mössa, Åhlens
Sjal, H&M
Halsband med guldhjärta, gjort själv
Grå baskofta, H&M
Cremé vit jacka, Adidas
Vit v-ringad tröja/tunika, L.O.G.G
Jeans, Bik Bok
Stövlar i skinn, Din Sko

Fixa perfekta läpparna!

image61
Här kommer ett tips som jag brukar använda mig av varje morgon och kväll.

Ta först bort eventuellt läppglans/foundation/läppstift från läpparna. Blöt en frottéhandduk (varmt vatten) och gnugga på läpparna. På så sätt får du enkelt bort torra flagnor, och blodcirkulationen i läpparna går igång. Applicera sedan ett läppbalsam som vårdar läpparna, vaselin, eller liknande. Jag skulle rekomedera The Body Shops Born Lippy. Fuktighetsbevarande läppbalsam med härliga fruktdofter. För 59kr får du 10ml som räcker länge.

Fungerar super för mig!

Blev en scarf till slut

image60Köpte scarfen innan dansen idag. Den kostade bara 59:50! My ska köpa en sådan, fast en svart. Är jätte nöjd med mitt inköp, ett riktigt fynd, om man tänker på priset (och inte kvalitén...) jag kommer att använda den mycket.



Dans

Puh! Har världens huvudverk, men jag tog en alvedon, det ska nog göra susen. Jag har precis ätit en jätte mumsig korvgryta med ris. Idag var det dans. Dansar på Danscenter (Söder) med min kusin Klara och My. Vi dansar Showjazz varje måndag 16.30-17.30. Vi hade vikarie = Phew! inte lika intensivt... Resultatet av min bedömning av vikarien blev extra intensivt pass. Vi skundade efteråt till tunnelbanan som går 17.35 som vi alltid missar, och tänka sig! Vi hann med!

RSS 2.0